Felhasználó:

Jelszó:
Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


Online tagok (1)
Nincsenek Tagok

Üzenetek írásához regisztrált tagnak kell lenned - jelentkezz be, vagy regisztrálj


bullet3 Luana
12 máj : 15:38
Sziasztok,szep napot mindenkinek
bullet3 Krisztián
21 febr : 17:07
Tisztelt Jelenlévő felhasználókat kérem regisztráljanak hogy máskor is visszataláljanak oldalunkra
bullet3 ekias
02 febr : 12:15
Hali!
bullet3 vicus61
02 febr : 10:16
Jelen
bullet3 szitex
31 jan : 18:58
sziasztok! sziasztok!sziasztok!
bullet3 Juanita
29 jan : 14:06
Üdv.Mindenkinek!
bullet3 Luana
29 jan : 06:40
Sziasztok,szép jó reggelt mindenkinek ☺
bullet3 Zotyka
28 jan : 20:18
Üdv mindenkinek
bullet3 vicus61
19 jan : 08:51
Szép reggelt Jók a videók!
bullet3 admin
14 jan : 14:45
Letölthetőek a Secret World Investigation saját fejlécei a képeket ajánlom pl azok figyelmébe akik háttérképet keresnek számítógépükre vagy telefonjukhoz jó töltögetést kivánok 

Szeretnétek ha a Napi Hirekről is cikkeznénk?

Igen

Nem

A szavazás korlátozva csak tagoknak

szavazat: 36 hozzászólás: 0
Korábbi szavazások
Az ASMR (Autonomus Sensory Meridian Respond - Egyéni Érzékelésű Meridián Válasz) egy olyan bizsergő érzés, mely a fejből, tarkóból kiindulva, a gerincen át, egészen a végtagokig kihathat. Ez egy olyan neurológiai jelenség, melynek a kutatása még kezdetleges stádiumban van. Éppen ezért elképzelésünk sem lehet arról, hogy hány embert érinthet.

Két típusú ASMR-t tapasztaló egyént különböztetnek meg, melyek
A-típus: Azon egyének, akik saját maguk képesek az érzést kiváltani (például meditációval).
B-típus: Azon egyének, akik saját maguk nem képesek az érzést kiváltani, szükségük van valami/valaki másra, amely/aki kiváltja az érzést ('Trigger').
Sokan egyfajta ‘agyi orgazmus’-hoz hasonlítják az élményt, de ugyanakkor hangsúlyoznunk kell, hogy alapesetben nincsenek szexuális vonzatai az ASMR-nek. Na jó vannak akik túl szabadon értelmezik az "orgazmus" szót, és így születnek nagyon beteg és erősen szexuális tartalmú ASMR videók is de ezt most tegyük élre.

Az érzés általában a tarkó illetve a koponya hátsó részéről indul. Különlegessége, hogy tényleges fizikai behatás nélkül is bekövetkezhet: pusztán bizonyos hangok vagy látványok eredményeképp.

Legtöbben inkább ahhoz hasonlítják, mikor egy jó zene hatására végigfut rajtunk egy érdekes borzongás. A külföldi beszámolók általában a koponya hátsó részén egyfajta zsibbadó, bizsergő, érzésként írják le az ASMR-t. Ez a test többi részére (vállak, hát, gerinc, sőt akár a test egészére) is kiterjedhet

Suttogás, vagy bizonyos "bizergálós" hangok olyan érzést keltenek, mint amikor egy igazán mélyreható relaxációs masszázst kapunk. Csak ezt az ingeráradatot az agyunkkal érzékeljük, és ez az egész testünkből kellemes bizsergést vált ki, mint amikor a fodrász masszírozza be a sampont hajunkba.

Elsőre nagyon furcsának hathat. A legtöbb videó szinte interaktívnak mondható. Az ASMR "mesterek" (mesternek hívni talán túlzás csak vesz egy kamerát és elkezd bizergálni valamit előtte) vagy hangközvetítők egészen közelről veszik fel magukat, mintha csak velünk szemben ülnének és minket masszíroznának.

Az ASMR mondhatni eléggé leplezett téma, az erről való hallgatás nem szándékos eltussolásból fakad, csupán a terület vizsgálhatatlansága miatt a kutatók is csak értetlenül tárják szét kezeiket, és várnak arra a technológiai áttörésre, amely lehetővé teszi a pontos vizsgálatot, mert tulajdonképpen nem túl büszkék rá, hogy ők sem értik.

Nagyon kellemes érzés, az biztos. (Nálam például egy jó zene tudja kiváltani.) Ráadásul elképesztő módon relaxál, olyannyira, hogy egyre inkább alkalmazzák az ASMR-jelenséget a komolyabb alvászavarok gyógyítására. Az ASMR -érzetet az emberek csekély része éli át, sokszor anélkül, hogy tudatában lennének, mi történik velük.

ASMR-hez köthető további két érzés,
Frissón (francia szó): Pillanatnyi kellemes érzés, borzongás.
Szinesztézia: A szinesztézia olyan mentális jelenség, amelyben egyik érzékszerv által keltett benyomás automatikusan aktivál egy másik érzetet.
Tudományos kutatások híján, még nem tudni kapcsolatban állnak-e az előzőek, az ASMR-al

További érdekesség:
2012-ben jött létre a Nemzetközi ASMR nap (International ASMR day), melynek időpontja: Április 9.
Természetesen a YouTube segítségével könnyen megtalálhatjuk az ASMR videókat, következzen néhány ASMRtist (az ASMR videók létrehozói nevezik így magukat, ('ASMR és Artist összefűzése)

Máris itt van a legnézettebb ASMR videó, több mint 250 millió! megtekintéssel

forrás:global-mystery.blogspot.hu/

POST BY: admin ON : szerda 19 október 2016 - 11:50:48 | comment(s)0 | Nyomtatóbarát változat

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz


az Oldalra feltöltött minden kép Hír Hang és Videó kizárolagos tulajdonosa a Secret World Investigation


Designer : Hossein raD

Oldal létrehozási idő: 0.0525 másodperc, 0.0097 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 33. Memória használat: 962,000b